Beleggingspand verkopen aan Mercari Vastgoed

Financiële redenen, onderhoud, winstgevendheid of het erven van een pand. Er zijn verschillende redenen om een beleggingspand te verkopen. Dit brengt zonder twijfel vragen met zich mee: hoe kan ik mijn beleggingspand het beste verkopen? Kan ik het verkopen wanneer deze nog verhuurd is? Maar ook nog verschillende andere vragen. Mercari neemt deze vragen graag weg en vertelt u meer over de verkoop van uw beleggingspand. Heeft u nog vragen of wilt u een gratis bod aanvragen? Neem dan contact op.

Waarom uw beleggingspand verkopen?

Zoals wij al benoemde kan de verkoop van uw pand verschillende redenen hebben. Daarom behandelen wij hier een greep uit de redenen die wij voorbij hebben zien komen:

  • Financiële redenen

Snel geld nodig hebben, eventueel voor een andere investering. Dat is een goede reden om uw beleggingspand te verkopen.

  • Winstgevendheid

Beleggen blijft een investering, het kan zijn dat het pand een negatief rendement heeft. Dan kan het verstandig zijn om het pand te verkopen.

  • Onderhoud

Onverwacht onderhoud of groot onderhoud na een bepaalde tijd. Ook een beleggingspand moet onderhouden worden, dat kan een last zijn voor u als eigenaar.

  • Erfenissen

Het erven van een beleggingspand hoeft niet te betekenen dat u deze zelf altijd wil houden. Ook dan kan het een reden zijn om een beleggingspand te verkopen.

  • Fiscale redenen

Vermogensbelasting verminderen, gebruik maken van andere belastingvoordelen of andere belastingtechnische redenen kunnen een oorzaak zijn voor de verkoop van het pand.

Beleggingspand verkopen: in alle staten

Beleggingspanden zijn panden die worden gekocht om niet zelf in te wonen. Zie het als een investering om in te beleggen. De verhuur van een woning of een appartement kan een mooie bron van extra inkomsten zijn. Echter kunnen er ook verschillende redenen zijn om ervoor te kiezen het beleggingspand te verkopen. Bijvoorbeeld wanneer het beleggingspand niet in topconditie is. Wij kopen ook beleggingspanden op die verouderd zijn, leegstaan of groot onderhoud nodig hebben. Wij helpen u graag verder.

Beleggingspand verkopen zonder makelaar

Het verkopen van een beleggingspand kunt u op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld via een makelaar, een online veiling, zelf verkopen of het verkopen aan een vastgoedopkoper. Het verkopen van uw pand aan een vastgoedopkoper, daar gaan wij u meer over vertellen. Het heeft namelijk verschillende voordelen om uw beleggingspand te verkopen zonder makelaar bij Mercari:

  • Geen extra (verborgen) kosten
  • Een koopcontract zonder ontbindende voorwaarden
  • Binnen één week uw beleggingspand verkocht
  • Zekerheid in een onzekere tijd van verkoop
  • Gemak, van a tot z, alles wordt voor u geregeld

Stappenplan verkopen beleggingspanden

Het verkopen van beleggingspanden werkt zo:

 

1

Beleggingspand aanmelden

Meld uw beleggingspand bij ons aan. Dit kan via onderstaande knop of telefonisch.

2

Richtprijs

Bij interesse geven wij u gratis en vrijblijvend een richtprijs. Dit doen we binnen 2 werkdagen.

3

Bezichtiging

Kunt u zich vinden in onze richtprijs? Dan komen we graag op afspraak langs voor een bezichtiging.

4

Bod

Na de bezichtiging brengen wij een definitief bod uit op uw bedrijfspand. Dit doen we binnen 48 uur.

5

Akkoord

Als u akkoord gaat met ons definitieve bod, spreken we een opleveringsdatum af.

6

Koopsom

Wij regelen de administratieve zaken. Zo stellen we een koopcontract (zonder ontbindende voorwaarden) op.

7

Notaris

Op de afgesproken datum van oplevering ontmoeten we elkaar bij de notaris. U tekent het contract en ontvangt van ons de netto koopsom.

8

Verkocht

Gefeliciteerd! Uw beleggingspand is verkocht en u beschikt direct over het vrijgekomen kapitaal.

Een beleggingspand verkopen als het nog verhuurd is

Het kan! Daarbij kan het zelfs voordelig werken tijdens de verkoop omdat het pand op moment van aankoop al inkomsten genereerd. Wel zitten er verschillende regels aan verbonden. Allereerst is het belangrijk dat de huurovereenkomst wordt overgenomen. De huurders moeten ook op de hoogte gesteld worden van de overname van eigendom. Maak daarbij duidelijk dat de overname geen invloed heeft voor het huurcontract.

Beleggingspanden verkopen aan Mercari

Afspraak is afspraak. U kunt vertrouwen op een goede afhandeling van zaken. Al meer dan 3000 vastgoedeigenaren zijn door ons geholpen, zowel zakelijk als particulier! Bij Mercari ontvangt u gratis het beste bod, onderhouden wij een persoonlijk contact, is een aanbetaling mogelijk en zorgen wij voor de notariële afwikkeling. Neem contact op voor de mogelijkheden!