Alle soorten woningen
Binnen 48 uur een passend bod
Geen makelaar of notaris kosten

Uw huis verkopen zonder een makelaar in de arm te nemen? Bij Mercari kan dit. Verkoop uw woning snel, zonder zorgen en met een van tevoren vastgestelde verkoopprijs. Terwijl u achteroverleunt, regelen wij de officiële afhandeling voor u. Hoe uw huis verkopen zonder makelaar werkt? Lees snel verder!

Huis zelf verkopen: zo werkt het!

Zie ons als een soort tussenpersoon. Een opkoper van huizen en ander vastgoed. Hoe het werkt: u verkoopt uw huis aan ons en wij zorgen ervoor dat het in handen komt van de juiste kopers. Zonder dat u daar omkijken naar heeft. U kunt dit proces vandaag nog in werking zetten. Onderstaand leest u welke stappen u doorloopt om uw huis te verkopen zonder makelaar.

1

Woning aanmelden

U meldt vandaag uw woning aan bij Mercari. Dit kan via ons aanmeldformulier of telefonisch.

2

Woning beoordelen

Wij bekijken uw woning en geven u bij interesse binnen 2 werkdagen een richtprijs.

3

Richtprijs

Kunt u zich vinden in de richtprijs, dan komen we bij u langs om de woning te bezichtigen.

4

Definitief bod

Na de bezichtiging ontvangt u van ons binnen 48 uur een bod op uw woning.

5

Akkoord

Gaat u akkoord met het bod, dan spreken we samen een datum voor oplevering af.

6

Koopcontract

Bij de notaris tekenen we het koopcontract zonder ontbindende voorwaarden. U krijgt dezelfde dag de koopsom netto overhandigd.

7

Verkocht

Uw huis is verkocht!

Redenen om zelf uw huis te verkopen

De keuze maken om geen makelaar in te schakelen en zelf uw huis te verkopen? We zetten de voordelen graag uiteen:

  • Geen bijkomende kosten. Doordat u geen courtage en notariskosten betaalt, bespaart u flink.
  • Het gehele proces in eigen hand. Afspraken plant u bijvoorbeeld zelf in en uw agenda hoeft niet afgestemd te worden op die van uw makelaar.

 

Voordelen van het verkopen van uw woning aan Mercari

Zelf uw woning verkopen, zonder makelaar, heeft dus absoluut profijt. Mercari doet hier nog eens een schepje bovenop. Want kiest u ervoor uw huis aan Mercari te verkopen, dan profiteert u tevens van voordelen als:

  • Snelle verkoop van uw woning. Uw huis is al binnen een week verkocht.
  • Direct geld in handen. Doordat u uw woning snel kwijt bent, ontvangt u het geld vrijwel direct.
  • Weinig tijd en moeite. U bent geen tijd kwijt aan het verkoop klaar maken van uw woning of aan bezichtigingen met mogelijke kopers.
  • Geen ontbindende voorwaarden, dus uw woning is sowieso verkocht.
  • Flexibele verkoop- en verhuisdatum. U kiest zelf wanneer u de woning oplevert.

Het enige struikelblok dat mogelijk in de weg staat bij Mercari: u kunt kopers niet tegen elkaar laten opbieden. Hierdoor verkoopt u uw woning mogelijk voor een lager bedrag dan dat het geval zou zijn als u een makelaar inschakelt of als u uw woning verkopen volledig zelf doet.

 

De risico’s van uw woning verkopen zonder Mercari

Door uw huis te verkopen aan Mercari, ervaart u het beste uit twee werelden: u profiteert van de voordelen van een huis verkopen zonder makelaar, maar nadelen die u heeft als u het proces volledig op eigen houtje doet heeft u niet. Om u een beeld te geven: als u uw woning helemaal zelf zou verkopen, zonder Mercari, loopt u tegen zaken aan als:

  • Professionele kennis. U weet het fijne van het makelaarsvak niet en daarom is het lastig alle voorbereidingen, bezichtigingen en afhandelingen op een professionele manier te doen.
  • Tijd. Verkoopt u uw huis zelf, zonder Mercari, dan bent u veel tijd kwijt aan al het regelwerk en de bezichtigingen.
  • Ingewikkeld papierwerk. U krijgt geen hulp bij het op orde maken van papierwerk, zoals een uittreksel uit het Kadaster, een energielabel en het koopcontract. Bij Mercari krijgt u die hulp wel.

 

Voor wie biedt zelf huis verkopen de uitkomst?

Het gemak en profijt dat Mercari biedt, maakt dat er dagelijks een grote groep mensen bij ons aanklopt. Ieder met een eigen verhaal en allemaal verkerende in een andere situatie. En dat maakt ons werk ook zo leuk: onze dienst is beschikbaar voor iedereen. Klanten van ons zijn bijvoorbeeld:

1. Senioren  

Veel senioren zien op tegen het verkoopproces van hun woning. Zo is er van tevoren niet bekend hoelang de verkoop duurt, is de verkoopprijs onbekend en vinden er regelmatig bezichtigingen plaats. Deze onzekerheid en drukte kan door senioren als onprettig worden ervaren. Een woning aan Mercari verkopen biedt daarentegen de garantie op een snelle verkoop voor een vast bedrag.

2. Mensen die snel van hun huis af willen

Sommige mensen verkopen hun huis liever vandaag dan morgen. Bijvoorbeeld als ze in een scheiding liggen of dubbele hypotheeklasten door een reeds aangekochte woning willen voorkomen. Mercari koopt een huis al binnen een week.

3. Mensen die snel geld nodig hebben, maar niet willen lenen

Bij directe geldnood is lenen niet altijd een fijne oplossing. Verkoopt u uw woning aan Mercari, dan heeft u het geld binnen een week tot uw beschikking, zonder schulden te maken. En een fijne bijkomstigheid: indien gewenst, kunt u uw eigen woning (tijdelijk) huren na de verkoop. Dan komt u in ieder geval niet op straat te staan.

 

Huis zelf verkopen bij Mercari

Klinkt het voor u als muziek in de oren, uw woning snel verkopen zonder stress en makelaarskosten? Meld uw woning dan vandaag nog aan! Een bod van Mercari op uw woning is geheel vrijblijvend. Wel zo fijn: voelt u zich er tóch niet prettig bij, dan zit u nergens aan vast.

Dus, kampt u met vragen als ‘ik verkoop mijn huis zelf, wat nu?’ en ‘wat te doen als u zelf uw huis verkoopt?’, dan weet u wat u te doen staat: schakel Mercari in. Wij bieden dé oplossing die u zoekt.