De gemiddelde huizenprijs is in de afgelopen jaren fors gestegen. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat de waarde van uw huis hoger is dan de hypotheek die er op rust. Is dit het geval dan spreken we van overwaarde op uw woning. Deze waarde kunt u ‘uit de stenen halen’ en opnemen om bijvoorbeeld een grote uitgave te bekostigen, of als maandelijkse aanvulling te gebruiken voor uw pensioen later.

Wat is overwaarde? Overwaarde uitgelegd

Overwaarde ontstaat wanneer de waarde van uw woning hoger is dan de huidige hypotheeksom. Dit kan ontstaan door structureel aflossen op de hypotheek van uw woning en door extra af te lossen, maar vandaag de dag ontstaat veel overwaarde door de huizenprijsstijging.

Overwaarde kan erg gunstig zijn in het geval van een aanstaande verkoop van uw woning. De overwaarde die u na de verkoop van uw huidige woning ontvangt, kunt u gebruiken om de nieuwe woning te bekostigen. Zo kunt u een lagere hypotheek afsluiten voor de aanschaf van een nieuwe woning. Hierdoor heeft u in de toekomst minder maandlasten en houdt u geld over voor andere zaken.

Overwaarde van de woning: wie kan overwaarde opnemen?

  • Mensen die snel extra geld nodig hebben
  • Huizenkopers die (net) niet genoeg kunnen lenen voor een nieuw huis
  • Huizenkopers met onzekerheid over de opleverdatum van hun nieuwbouwhuis
  • Kopers van een klushuis die een klusbudget willen hebben voor hun nieuwe huis
  • Als aanvulling op het pensioen voor ouderen

Hoe bereken ik de overwaarde op mijn woning?

De overwaarde van uw huis berekent u door de huidige woningwaarde af te trekken van de (resterende) hypotheekwaarde. Het bedrag dat hieruit volgt, is de overwaarde van uw woning.

De overwaarde van uw woning gebruiken?

Wanneer er overwaarde op uw huis rust, dan kunt u hiervan profiteren door deze overwaarde op te nemen. Het opnemen van overwaarde is in veel gevallen de manier om het geld dat ‘vast zit’ in uw woning of huis te verzilveren.

De kans dat uw koophuis overwaarde heeft, is door de stijging van de huizenprijs aanzienlijk groot, zeker wanneer u uw hypotheek sinds afsluiten structureel heeft afgelost.

Waarom de overwaarde opnemen gunstig is

De hoge huidige marktwaarde van uw woning bij verkoop

Wie de woning tegen de huidige hoge huizenprijs verkopen kan, profiteert gemakkelijk van de hoge huidige marktwaarde op de huizenmarkt.

Er komt geld vrij om een nieuw huis te kopen of te verbouwen

De overwaarde van uw huis kunt u eenvoudig gebruiken om de aanschaf of verbouwing van een nieuwe woning te financieren. Bij Mercari Vastgoed heeft u de overwaarde van uw woning binnen een week in handen.

U hoeft niet direct te verhuizen

Uw woning blijft in uw eigendom, er hoeft geen huur betaald te worden zoals bij het verkopen en terughuren van de woning wel het geval is. Wanneer het moment daar is, kunt u gaan verhuizen zonder dat het huis nog verkocht moet worden.

Overwaarde laten uitbetalen door een huis opkoper

Mercari is een opkoper van huizen en ander vastgoed die snel handelt. Neemt u vandaag contact met ons op, dan kunt u de overwaarde op uw woning, bedrijfspand of bouwgrond volgende week al verzilverd hebben! Het verkopen van uw vastgoed aan Mercari is een makkelijk en snel proces.

Wat is een huisopkoper?

Wie weleens een huis verkocht heeft, weet wat een administratieve rompslomp de verkoop met zich meebrengt. Het regelen van het papierwerk om de woning verkoop klaar te krijgen is het administratieve niet eens het enige dat komt kijken bij de verkoop. Om geschikte foto’s voor de makelaar te krijgen, dient het huis er spic en span uit te zien en dat kan soms nog flink tijd kosten.  Om het de huiseigenaar makkelijk te maken bestaan er huis opkopers. Een huis opkoper, ook wel vastgoed opkoper, koopt huizen op.

Deze dienst is ontstaan doordat veel mensen het verkopen van hun huis via de gebruikelijke weg een lastig proces vinden. Er komt namelijk heel wat kijken bij het verkopen van een huis. Denk aan het vinden van een goede makelaar, een groot opruimproces van de woning en de vele bezichtigingen waarbij u tijdelijk ergens anders moet verblijven.

Overwaarde binnen een week laten uitbetalen; Mercari Vastgoed maakt het mogelijk

Wie de overwaarde van een woning snel wilt omzetten naar euro’s op de bankrekening, hoeft niet te rekenen op de snelle hulp van een bank of hypotheekverstrekker. Bij Mercari Vastgoed kan de overwaarde van uw woning binnen één week tijd verzilverd worden en in euro’s gestort op uw rekening staan.

Dit is hoe snel uw overwaarde ontvangt bij Mercari:

1

Woning aanmelden

Uw woning aanmelden is vrijblijvend. Meld uw huis aan via de knop hieronder of bel ons.

2

Richtprijs

Binnen 2 werkdagen krijgt u een richtprijs. Samen berekenen we de overwaarde van uw huis.

3

Bezichtiging

Als u zich kunt vinden in de richtprijs, maken we een afspraak voor een bezichtiging.

4

Bezichtiging

Kunt u zich vinden in de richtprijs, dan komen we bij u langs om uw woning te bezichtigen.

 

5

BOD

U krijgt binnen 48 uur een definitief bod op uw woning.

6

Akkoord

Gaat u akkoord met het bod? Dan brengen wij alle administratieve zaken in orde.

7

Contract

Wij doorlopen met u het koopcontract.

8

Notaris

We leggen de toekomstige koop vast bij de notaris. U krijgt direct uw overwaarde in handen.

9

U verhuist later

Pas op het moment van verhuizing verkoopt u uw huis definitief aan Mercari.

FAQ over overwaarde opnemen

Hoeveel overwaarde kan ik opnemen?

U kunt bij Mercari Vastgoed de gehele overwaarde van uw woning opnemen.

Hier een overwaarde rekenvoorbeeld om u te laten zien hoe u snel en eenvoudig uw overwaarde berekent:

  • Stel dat u uw huis 15 jaar geleden kocht voor 200.000 euro. U hebt daarvoor een hypotheek afgesloten van 200.000 euro.
  • Inmiddels hebt u 80.000 euro afgelost. Uw openstaande hypotheekschuld is nu nog 120.000 euro.
  • Uw huis is inmiddels 350.000 euro waard. Dat betekent dat u nu een overwaarde hebt van 350.000 – 120.000 = 230.000 euro.

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan het opnemen van de overwaarde van uw huis. Iedereen met een koophuis dat niet ‘onder water staat’, kan zijn overwaarde opnemen.

Bij Mercari Vastgoed hebt u uw overwaarde binnen een week in handen. Vraag vandaag nog een gratis bod aan op uw woning en u hebt binnen 2 werkdagen inzicht in de overwaarde die u binnen een week in handen kunt hebben.